>

cik nuyui taip taip

Wednesday, August 18, 2010

Buffered Earnings | Metered Earnings | Campaigns

First time nak bukak cerita pasal buffered earnings, metered earnings ngan campaigns yg ade kat blog koi.... bukan takmo citer... byk kali dah koi dok print screen pasai earning2 nih.. tapi rasa macam masih ciput tak macam otai2 lain huhu..... org lain earning mencanak2.. koi punye... ehehehe... terima seadanya sebab koi rase koi masih baru dalam dunia earning nih.... lagikpun blog koi ni pun pi mai pi mai... viewers yg sama je... eheheh...
jumlah pelawat sehari2 pun ala ala je.. ehehehe....tu yg jadik segan nak citer bab earnings.....



khas untuk Cira Marcello.. kita sama2 belajar ek....

macam koi.. koi suke baca tutorial2 kat blog2 yg koi rasa berjaya nih... contoh macam.... Ceera... Cik Helena... Sutera Blogger... Dark Batman.... dan jugak ade beberapa blog yg kalau tetibe koi masuk then nampak sign TUTORIAL... koi akan menyemak apa yg patut.... ehehe....

Contoh; koi mula masuk Nuffnang bulan 12, 2008.... tapi first Campaign yg koi dapat bulan 3, 2010.... nampak tak bape jauh beza waktu tu.. menunjukkan bape lama waktu yg terbuang.... kesnya.... setelah koi godek sana godek sini.... baru koi tau... perkara paling PENTING.... Jgn tamak.. ehehehe..... sume advertiser nak letak dalam blog selagi buleh.. ehehehehe.... padahal masa tu koi letak 2 je... satu nuffnang.. satu advertlets.... so pilih salah satu... koi pilih nuffnang... lepas koi wat pilihan.... maka masukla campaign yg pertama tu... Alice in Wonderland.... ehehehe.... walaupun sikit tetapi tetap ada kan.... then.. masuk lagik campaign demi campaign....

perkara kedua yg koi tau.... kedudukan iklan tu.....
macam yg korang bleh tgk macamana dia suh kite letak tu.. macam tu la koi letak kat blog koi....A koi letak kat A (bahagian header kat bawah blog picture koi tu...)yg A nih.. bleh guna gadjet je pastu tarik/letak kat heade tu... yg B koi letak kat B (kat bhg entry... ) yg B nih memula dulu fail gak.. bile tgk tak penah nye ade iklan kat situ.. rupenye tak boleh main letak kat gadjet je cam A ngan C... kene paste kan dalam kod html blog.... yg nih koi perasan sendiri.. kesnya.. masa tu tgh duk modify blog.... duk kaji kat mana nak paste kod tu tetibe terperasan kat bawah tu ade kod untuk nuffnang... maka koi pun adjust la balik... baru la jberkelip2 iklan tu.. eheheh.. berjaya!!! pastu yg C.. koi letak kat C... kat sidebar kanan... dan belah atas... macam yg tunjuk kat atas tu... memula dulu koi letak area bawah2 gak... pasal konon2 nak wat la macam kalau visitors scroll entry sampai bawah still ade iklan kat bawah tu.. tapi rupenye salah fahaman... bile koi ubah gadjet tu ke atas... barulah kencang sket buffered tu menambahkan dirinya... ehehehehe....itu saja bab placement... kalau ade otai2 yg nak tambah atau nak perbetulkan... harap dapat bgtau....nak tgk lebeh jelas.... kat sini ....
itu lah yg koi wat kat blog koi wat masa nih...

best tak jadik glitterati?? ermmm... best la... sebab dapat peluang join contest dorang... yg paling penting movie screening... eheheh.. sebab koi dulu suke tgk wayang.. tapi sejak setawun dua nih.. mmg jarang bangat.. nak lak pakai astro amik channel 411, 412, 413.. hah.. amek ko.. bape ribu movie ko bleh layan... tak kira series yg betol2 menghentikan kaki koi dari nak kemana2 kat 701, 702 ngan 711 tu... ahahahaahah...

setakat 2 bulan jadik Glitterati nih.. nuffnang dah bagi 3 movie premier screening... Sorcerer's Apperantice, Tekken, The Expendables,... nih pun tgh tgu result utk Going The Distance ngan Vampires Suck... fuh.. fuh.. fuh.... mintak2la dapat.. ehehehe... nuffnang kan baek ati.. eheehehehe....


love ~nuyui~
Comments
6 Comments

6 geng putri roh yg tomeiii....:

BUNGA said...

oo.. mcm tu. tp kan.. mcm mana nk dapat metered earning tu?
*saya budak br belajar.. x paham sgt pasal nuffnang ni* :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

perghhh.. cayalah putri roh..
kena pi nuntut ilmu ngan awak ni.. hihihihi

putri_roh said...

metered earning tu akan wujud setelah iklan kat buffered earning tu abes tempoh running dia...
sontoh... skang iklan wingley's tgh lip lap lip lap kan.. nanti katalah iklan dia abes running 1hb 9... maka.. pada 1 hb 9 nanti dia akan muncul la kat metered tu...

maknanya.. semua iklan yg tgh running skang nih.. adalah kat buffered saja... semua iklan yg ade kat metered tu adalah iklan yg dah abes tempoh pengiklanan dia...

tu yg kalau kita tgk kat buffered rm tu duk bertambah jekan.. tapi kat metered byk tu jugak.. tu la jawapannya ... yg metered tu dah konpem byk tu yg kat dlm akaun nuffnang kita....

jumlah rm metered tambah jumlah rm campaign tu la jumlah besar akaun nuffnang kite..... ehehehehehe...

putri_roh said...

leyli... ala.. budak baru belajar jugak nih.. ehehehehe.....

Cira Marcello said...

wahh...info bez ni
mekasey taw! =)

putri_roh said...

sama2... kalau dapat membantu alhamdulillah......

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~