>

cik nuyui taip taip

Tuesday, June 1, 2010

tv series yg koi ske nengok

hari nih koi nak citer pasai siri-siri tv yg koi ske nengok... buleh kata koi mmg nunggu je waktu tayangan utama.. walaponnn... ade certain tu yg kat astro ade siaran ulangannye... ahakss...

memula skali.. ahakss... of course le.. csi : crime scene investigation... siri paling tua antara 3 siri csi... dari grissom ade... sampe le grissom rasa bosan.. ahaks... (bg aku la..)

yg nih masa grissom ade.... warrick pun idup lagik... sidekick grissom catherine...
yg nih grissom dah undur diri... warrick pun udah mati kene bunuh ngan polis jahat... juga kemunculan dr. apa ntah nama dia... catherine jadik boss.. ganti grissom... sebab doc tu walauponnn ilmu dia tinggi tapi dia lower level csi... tapi dah naik pangkat csi level one rasenye...

skang season terbaru tgh tayang kat AXN.. hari rabu kul 10 pm... ahaks... (season kedua selepas kematian warrick)

tak puas ati pasal satu je.... grissom (leader chief team csi ni) tak de muncul balik pun.. walauponnn Sara (bini dia ; kawen season sblm nih) dah muncul balik... padahal reason dia blah dulu... konon terpengaruh ngan Sara yg dah bosan dgn perangai manusia yg suke bunuh org... pergi le ceruk amazon nun mengkaji hutan.... membuatkan grissom nih sedar diri.. sebab dunia dia macam balik2 tu je... isk... koi ske csi nih dulu pun pasai grissom (king of the bugs) sebab dia ske kumpul segala bugs yg dia jumpe time kaji sebab2 kematian.... tapi skang dah ske ke nick lak.. ahaksss......

neway tetap pojaan hati...

yang kedua.... csi gak.... csi : new york..

yg nih chief dia ensem sket.... leftenan mac taylor... ahakss... bekas marin ke apa ntah... aku pun tak ingat... ermm sidekick dia stella... mac nih duda.. bini dia mati tapi ade anak tiri besor pjg yg pernah menyusahkan idup mac dalam satu episod... sebab telah menyebabkan diri ditangkap oleh cabby killer....

penah gak ade skandalos dgn doktor bedah siasat yg comei dr london.. ahakss...

skang season baru dah start utk minggu kedua kat AXN.. hari isnin kul 10 pm....

season baru nih... dimulakan dgn farewell party utk Jess (police cun yg baru nak berskandal dgn polis nama apa ntah.. tapi watak penting jugakla...) kene serang dgn hujan tembakan.... kesnye... penjahat yg nak ugut new york city tak tau club yg dorang serang tu tgh penuh dgn polis...ahakss... danny lak lumpuh jap pasal keen tembak kat spine rasenye...

ermm.... season lepas danny dah kawen ngan lindsay... ade anak sowang.. ahakss.... (bleh lak keje satu dept.. kat malaysia jgn harap wooo...)

ketiga.... csi : miami.... ahakss... horatio caine @ H.... yg tak penah lekang ngan spec itam die.. ahakss... (adik koi ske ngat dia nih)...

season baru blom start lagik... biasela.. berperingkat deme nih... nanti lepas csi (las vegas) abes baru la dia masuk line pulak...

tapi ade je tayang season lepas2 kat AXN.. Rabu kul 11 pm... bini satu hari dia cun gile.... ahakss... satu hari sebab... marisol tu dah ade kanser.. tapi bukan mati sebab kanser... ptg lepas kawen kene tembak dek org jahat yg anti ngan H.. ahaks.. sedeyyyy....
Lupe nak cakap marisol kakak pada Eric.. csi bawah H nih... lepas tu ade misi pemburuan pembunuh si marisol nih... csi miami nih byk gak konflik ngan penjenayah brazil... dan jugak mostly magsa2 yg mati dibunuh comei2.. cun2... ahaks... dan byk karenah org2 kaya miami nih... sumenye belagak2.. ahakss...


csi2 nih kengkadang bleh wat sambung menyambung lak.. maksud koi... kes kat miami bleh bersambung kat new york.. ahakss.... bile time camtu.. si H tu akan ke new york.. berganding bahu lak (ahakssss..) dgn si mac.. sebab penjenayah tu dah wat kes gak kat new york... huhu... cam besh je..... jadi story tu akan jadi 2 jam punye ahakss......

keempat.... tadaaa.....


dua org adik beradik yg menggoncang jiwa koi betui... ahaksss..... (erkk.. bapak dia pun boley ada tahan... ahaks...)... misi menghapuskan sume demon kat doniyaa.. (tapi cam kat amerika je....) sebab... menyambung legacy bapak eh sebagai pemburu demon.... dan juga sebagai membalas dendam mak dorang (yg jugak pemburu) yg kene bunuh dek demon yg marah... jugak awek si adik pun kene bunuh gak.... byk mende tak logik.. tapi nama pun dah siri tv... tv tu kan hiburan semata.. so anggap je la hiburan.. tak yah le amek siyes perkara2 yg saje nak amek pasal.. ahaksss......

bapak yg macho gile tu akhirnya mati setelah wat perjanjian ngan demon spy menghidupkan kembali anaknye.. si abg sulong.... then si abg tu pulok budus gi wat perjanjian ngan demon (jual soul) spy idupkan balik adiknye.... ahakss.... (kan tahyul tu)... dan dlm season terakhir... si abg kembali idup setelah ade malaikat yg tolong tarik soul dia yg tgh merana kat neraka.... ahakss.... besh.. besh.... tapi ade gak demon yg jelita dan baik ati yg duk tolong dorang nih bunuh demon lain.. ahaksss..... camno tu??.... ahaks lagik.....

kelima... kisah segerombolan superpower person.... huish.. heroes...

ahakss... ni poster season 1 nih.. ahakss... besh ar.... walaupun citernye.. jap skang... jap masa silam.. jap akan datang.. huish.. walauponnn koi pening.. tapi koi tetap ske.... ahakss... paling koi ske si cheerleader tu le... ahakss... kuase dia... ahaks... tak leh mati punye.. luka bleh sembuh balik tu.... ahakss... skang tgh tayang season 4 ke 5 koi tak sure... kat Star World... jumaat kul 10 pm... tapi sokmo miss... isk... ulangan pun miss...

keenam... siri baru the good wife.... kisah bini ahli politik yg terpakse keje balik dan ngadap dunia selepas laki dia kene tangkap pasal skandal ngan pelacur.... ahaks... best gak le... pasai koi ske gak layan citer2 yg berkaitan dunia peguam nih... (tapi koi tak minat damages ; pasai boriiinngggg)....

si bini nih ade belakon citer ER... rambut kerinting2 gitu... si laki ade belok citer Sex and the city... skang tgh tayang kat Hallmark channel khamis kul 9 atau 10 gitu la...

ketujuh.... without a trace...

citer nih kisah carik org ilang... ahakss.. siap ade time frame lagik... besh gak...

n penah gak dlm csi las vegas tetibe muncul bos dari without a trace nih.. ahaks..... besh tul la.... sebabnye... jumpe satu mayat kat las vegas.. alih2 mayat tu mangsa yg dilaporkan hilang dalam citer without a trace... ahakss...

next... ahakss citer lawak gile... ahahahahah.....

kisah sorang jurusolek yg kene buang keje.. pastu gi jual ala direct selling kat umah sorang penerbit teater (duda anak 3)... org british... ahakss... tapi si penerbit tu amik jadik nanny utk ngasuh anak2 dia.. ahakss.... mmg kelako walauponn citer tu dah lame gile.. dah dah byk kali ulang pun koi tetapppp tgk.. ahahahaha..... mana idaknye sokmo verangan tu umah dia... laki dia.. anak2 dia... ahakss.... ade ngidap sindrom nak kawen dgn bos.. ahahahaha.... lama dah citer nih.... si anak bongsu tu skang ade belakon dlm heroes latest season... jadik kawan lesbian si cheerleader tu... ahakss....

kesembilan..... nih pun citer lako2 gak le...


kisah ex-detective yg diupah semula utk menyiasat kes2 pembunuhan sebab... dia teror bab membelek2 crime scene tanpa nak sentuh beria.. cukup rasa ngan tapak tangan je.. ahakss... kes dia nih ade sindrom gak le.. sindrom takutkan kotor.. ahahah... sampai salam org pun takmo apa lagik nak pelok org... mesti assistant dia siap sedia ngan tisu basah utk dia lap..

dan jugak ade sindrom yg nak semuanye bende teratur dan berada ditempatnye... ahakss.. sampaikan meje makan ngan karpet pun mesti tgh dgn lampu siling.. ahakss... kalau pasu bunga beralih pun dia bleh tau.. ahakss... macm2 lagik la.. mende pelik...eheheh...

yg ke seploh... leverage...
huish.. bleh tahan gak le citer nih... kire versi tv bagi ocean 11, ocean 12, ocean 13, italian job... ahaks... tapi campur ngan citer robin hood la.. pasai dorang nih curik dari org yg menindas dan bagi balik pada yg ditindas disamping ade gak untung dapat kat dorang.. ahaksss.... best.. best...

asalnye... si cif dorang nih a.k.a masterplan balas dendam pada syarikat tempat dia keje yg tak nak cover insuran pembedahan anak dia yg perlu dioperate dgn segera menyebabkan anak dia mati dan bini dia tinggalkan dia sbb dia mula bermasalah dgn arak...

sume pakar ade... yg laki omputeh sorang lagik tu pakar fight... yg pompuan blonde tu pakar curik/menyelinap... yg pompuan brunet tu pakar belakon..(tapi kat pentas teater hancusss) ahakss... yg negro tu pakar it dan segal sistem mak neneknye.. ahahahahah....skang tgh tayang season 2 kat AXN.. selasa kul 9 pm..

dan yg terakhir wat masa nih...

ncis : los angelas... citer nih.. baru je.. kire season 1 la.. sblm nih ade ncis .. tapi ncis je la.. pun hero dia yg dua org tu same je.. cume ditransferkan ke los angelas... bleh la... tgk aksi2 macho.. ahakss... (gatai aok nih)... skang tgh tayang kat AXN kul 10 pm lepas leverage...

so tu jela wat masa nih... ade byk lagi.. tapi len kali citer.. ahaksss...

love

nuyui

Comments
2 Comments

2 geng putri roh yg tomeiii....:

tee said...

tueeeeeeeee diaaaa...mai dahh citer siri hok dia minat.kakakak..ada laa samer ngan kak tee.csi super natural....gempak2 kan..csi miami dah habeh ekkk..last episod tgk, H kena tembak kat lapgn terbang..tue jek..

putri_roh said...

ehehe... ending season yg H kene tembak tu udah zaman tok antan.. ahakss... dah ade sambungannye dah pun... dah dah abes dah pun.. eheheh... 2-3 bulan sebelum csi las vegas start... skang nih las vgas dah nak abe... new york baru minggu ke tiga... nanti dah abes las vegas akan masuk queue utk miami balik.. ehee...... last season.. si eric kapel dgn si blonde tu.. ( tak ingat lak nama dia..) side kick H tu le...

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~