>

cik nuyui taip taip

Thursday, August 19, 2010

Apa itu Buffered Earnings | Apa itu Metered Earnings

Koi cube terangkan apa yg koi paham ek....
Buffered Earnings (BE) adalah iklan yg tgh rancak dok lip lap lip lap kat blog kita..... contoh skang nih Wringley's, Ellesse, Digi, Celcom, Munchys dsb... selagi dia duk berkelip2 kat blog kita meaning.. selagi tu la RM kat BE tu akan naik dan naik dan naik lagi... sebab dia masih tgh running lagik...

Then bile dah sampai due dia.. maka masa nih la iklan2 yg ada kat BE tu akan jadi Metered Earnings (ME)... Dan RM yg ada kat ME tu.. itulah jumlah yg kita dapat utk satu2 iklan tu... kekal tak running dah... dan kalau dicarik takde dah iklan tu berkelip2 kat blog kita...dan jumlah yg ada kat ME tu lah yg akan dicampur dgn RM yg ada berderet kat Campaigns kita tu... yg akan jadik total sebenar yg ade dalam akaun Nuffnang kita.... tak caya.... ce kire rm yg ade kat setiap hujung iklan dalam ME dan Campaigns.... sama tak?? (jgn campur yg BE lak)


kat pic nih cube tgk kat BE tu yg sedang korang nampak skang duk menari2 kat blog...

yg kat ME tu yg lama punye iklan.... dah tak menari dah.. (perasan tak dulu ade High 5 punye iklan?) ehehehehe....


love ~nuyui~
Comments
2 Comments

2 geng putri roh yg tomeiii....:

BUNGA said...

Tenkiu dear..
sgt berguna untuk saya yg baru nk bljr pasal nuff ni :)
p/s: sy blm merasa buffered earng lg :) :)

putri_roh said...

kita sama2 belajar ek.. then bleh share ilmu tu kan?.. eheheh.. saya pun byk nak kene belajar..

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~