>

cik nuyui taip taip

Thursday, March 31, 2011

Setelah sekian lama ku nantikan dikau.... syahdunye.....



Yiehaa.... akhirnya.. ade gak yg sudi2 banjer tengok F1 8 - 10 April neh... ahahha...... jakun ko... mana penah seumur hidup litar sepang tu org nak banjer tiketnye.... walauponnn..... eheheh..... yg termurah..... tarak kisah la.. nak tnggu koi beli sendiri idak le... bukan 1... bukan 2... 10 tiket org tu banjer.... aminnn...... panjang le umo ko along..... huhuhuhu......

abaikan sajo kekelabuan asap gambo tu.. yg penting isinye.. ahahha.....

10 tiket.. setelah diagih2kan... haa.. ade gak yg sentap sebab tak dapat.... isk.. isk... sedih lak bile ade yg  tanye... takde ke utk dia?.. huhuhu..... naluri seorang kakak mula la berbolah bagi.... uhukkkk..... mohd nie bg cadangan.... satu tiket bleh 3 hari punye entry... suh le dorang pilih hari apa nak gi... ermmm..... sharing is caring le kununnye.... pikir dan pikir dan pikir... 

bebudak laki neh.. mesti nak gi ahad punye.... ermm.. udahnye... koi??... mohd nie lak duk cucuk2 kata.. hari ahad ramai la.. nanti awak rimas la... nanti tak larat nak diri lama2 la..... ermm.. amboi.. amboi.... boys day out ke??..... sampai ati dia cucuk koi sebegitu.... huhuhu......

kang koi lelong tiket tu.. wat giveaway ke.. haa... baru korang tau... ahaahahahaa........




try jenguk sini beb.... utk sihat.....

love ~nuyui~

Wednesday, March 30, 2011

Lunch Putri Roh hari neh... uhukss diet ke???puding roti


ahaaaa... diet?? alas perut je kut.. huhuhu...... opismate koi wat puding roti... yg sorang lagi buat kek batik... huhuhu..... mmg memenuhi selera..... nampak je dlm pinggan tu sket.. padahal sesi tambahan kali kedua.. ahahahhahaa.......

blehla sementara nunggu petang kang....
yang pasti sodappp.....

love ~nuyui~

Sunday, March 27, 2011

Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak Bulan 4-6 2011



ahaksss.... teruja?... of cos la... totap nak join...

syarat sonang bagai kan.....

syarat dia?

Syarat2nya:

1) Buat 1 entry dan letak tajuk "Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak Bulan 4-6 2011"

2) Letak gambar atas tu kat awal2 entry korang.

3) Nyatakan korang lelaki @ perempuan (senang nk kelaskan)

4) X payah tag sapa2.

5) Letak link entry korang kat bwah nie. 100 komen terawal akan berada di bloglist Bdk Botak.
senangkan....

jawapannya:

1) siap le setelah di publishkan entry neh... uhuksss...

2) udah koi letakkan..... nampak kan.. ehehehee....

3) Putri kan.. of cos la pompuan... ehehehehehe...

4) tak payah.. so tak buat.. uhuhuhuhuhu.......

5) akan diletakkan setelah dipublishkan.. yiehaaaa.......


love ~nuyui~

Wednesday, March 23, 2011

Hati-hati melawat orang meninggal



Ni koi dapat dari FB. just nak share kan di sini. So, bacalah ni. Sama-sama kita ingat-mengingatkan. dan kalau tak silap dulu pernah baca dalam satu majalah....


Walaupun kita digalakkan menziarahi jenazah, namun berhati-hatilah. Org tua-tua used to say bila balik from melawat org meninggal, terus ke bilik air, cuci muka, rehat sebentar baru tegur anak2 dirumah.

Teringat saya pada tragedi yang menimpa bayi perempuan saya, ketika itu masih berusia 7 bulan. Memang tidak bermaya, tidak tidur, tidak menangis, tidak ketawa, tidak makan dan tidak pula menyusu. Hati ibu mana yang mampu menahan bila keadaan anak begitu. Saya bersama suami sering lakukan solat hajat untuk meminta Allah lindungi dan pelihara kesihatan dan kesejahteraan kami sekeluarga.

Masa berlalu sehinggalah rumah ibu di datangi seorang lelaki yang agak berusia lewat 50an dan memperkenalkan dirinya sebagai Cik Man, seingat saya waktu itu hari raya Aidil Adha. Sesungguhnya kami sekeluarga memang tidak mengenali dan tidak pernah pula berkenalan dengan lelaki tersebut. Cik Man tu kata selepas beliau selesai solat Asar tak tahu pulak gerakan hati untuk kerumah itu (rumah ibu).

Beliau terus saja menjengah ke buaian anak saya sambil mengucap panjang. Beliau terduduk sambil memadang wajah seorang demi seorang. Beliau kata di dalam buaian itu bukannya anak saya tetapi wajah perempuan tua yang hampir kecut. Ya Allah! Waktu itu rasanya kaki saya tidak mencecah ke bumi, terasa terlerai segala sendi yang ada. Cik Man tu menawarkan diri untuk mengubat bayi saya selama tiga hari(itu pun dengan izin dari Allah... katanya) . Dia meminta saya mendapatkan air lebihan mandian jenazah (air yang masih ada di dalam getah) dengan syarat yang meninggal mestilah seorang lelaki (sebab yang menumpang pada bayi saya adalah mayat perempuan tua bukannya seorang tetapi tujuh orang, benda tu menghuni di setiap sendi bayi perempuan saya) jika saya terlewat bayi saya mungkin turut meninggal.

Sampai ketahap saya berdoa agar adalah makhluk Allah yang meninggal pd hari itu. Hampir tiga jam saya bersama suami bertanya ke sana-sini, mencari rumah orang yang ada kematian. Dgn izin Allah saya terjumpa petang itu, alhamdulilah.

Petang itu Cik Man ke masjid dan dia hanya berpesan agar bayi saya yang sekecil itu dimandikan menghadap ke kiblat berserta sepotong doa yang diberikan. Suami saya terus memandikan bayi perempuan saya seperti yang disarankan oleh Cik Man tadi. Selepas dimandikan separuh badan bayi saya (dari pinggang kebawah) bertukar menjadi lebam. Rupa-rupanya kami
tersilap kerana mana ada jenazah perempuan orang lelaki yang mandikan. Sekali lagi hati saya tidak keruan, mencari hingga ke malam.

Keesokkannya pagi-pagi lagi saya telah ke rumah mayat HSA menanti kalau-kalau ada orang yang meninggal ketika itu. Allah maha penyayang dan akhirnya saya bertemu dengan kawan lama yang kebetulan kematian datuk. Saya meminta izin dari neneknya untuk meminta sedikit air lebihan mandian untuk membuat ubat anak saya. Saya menceritakan dengan linangan air mata, tersentuh hati saya bila nama bayi perempuan saya di sebut. Bila air itu sudah diperolehi terus saja saya serahkan kepada Cik Man (tak mahu ada sebarang kesilapan lagi). Cik Man meminta saya memandikan bayi saya tu tapi saya tidak boleh kerana kedatangan haid, terpaksa ibu yang mengambil alih tempat saya. Cik Man berpesan apa jua yang berlaku pada malam itu beliau meminta kami semua bersabar dan ingatkan Allah banyak-banyak.

Pintu dan tingkap diminta dibuka seluas-luasnya. Cik Man meminta ibu tanakkan sepiring pulut kuning. Benar seperti apa yang Cik Man katakan. Malam itu adalah malam pertama saya mendengar tangisan bayi saya, tangisan yang saya rindu selama beberapa bulan yang lalu. Bayi saya meronta-ronta dan dengan sepontan terasa seperti ada imbasan angin yang keluar terus menuju ke pintu dapur rumah ibu. Dalam masa yang sama terdengar suara ibu memekik dari dapur (seperti suara orang terperanjatkan sesuatu) tutup pengukus pulut itu dipenuhi cecacing dan ulat yang berwarna hitam. Adik lelaki saya mengucap dan terus membuang ulat-ulat itu ke longkang.

Bila kesemuanya telah selesai, Cik Man memberitahu tahu kepada saya,suami dan keluarga yang ada. Ada seorang daripada ahli keluarga yang menziarah orang meninggal dalam kemalangan, kemudian balik dari ziarah terus menegur bayi saya tu. Cik Man cakap itu badi mayat. Kebetulan waktu itu bapa saudara saya pula sampai ke rumah untuk bertanyakan khabar bayi saya. Rupa-rupanya orang yang Cik Man maksudkan itu adalah bapa saudara saya, dia pun akui dan tak sangka perkara itu terjadi kpd bayi saya.

Cik Man menawarkan diri sekali lagi untuk merawat bayi saya sehingga berusia setahun. Saya pernah sekali ke rumahnya dan membawa serba sedikit keperluan dapur untuk dia dan isterinya. Gembira dan bersyukur kerana bayi saya sudah pandai bertatih.

Setelah segala kesulitan terurai saya bercadang untuk menziarah Cik Man sambil membawa sedikit sedekah dan tanda terima kasih. Saya dan mencari alamat rumah spt yang diberikan oleh Cik Man. Apabila saya sampai ke alamat itu saya lihat disitu cuma ada sebuah rumah tinggal yang papannya sudah pun berlumut. Saya bertanya dengan kedai mamak yang berhampiran, tempat saya membeli keperluan dapur waktu pertama kali saya bertandang kerumah Cik Man. Mamak tu kata rumah tu dah bertahun-tahun kosong, tuan rumah tu tak ada waris.

Saya dan suami berpandangan sesama sendiri. Barang yang telah terniat untuk Cik Man saya sedekahkan ke surau yang berhampiran.

Kata org, apa yang berlaku elok dijadikan pengajaran dan iktibar.



love ~nuyui~

Tuesday, March 22, 2011

Tip Handphone Masuk Air



haa..... mesti pernah jadik kat korang kan... hp masuk air... ahakss.. bukan takde kredit yek... betul2 punye masuk air.... huwaaaaa....

tak kire la.. jatuh dlm kolah ke.. jatuh dalam longkang ke... kene hujan masa merempit ke... ahaksss....

nek ade satu petua koi nak share....

kalau yg sket2 tu biasenye jemur tgh panas sehari suntuk macam dah okes je... tapi ohhhh!!!!... salah tindakan tu yek.. mendedahkan kepada cahaya matahari rupenye merosakkan komponen serta connector dalaman dia dalam dendiam... huhuhu....

caranya:

bila dah masuk air tu.. secepat mungkin off HP tu tu yek.... tak yah le nak try test lagik Hp tu masih boleh on ke idak... terus je OFF dan cabut segala bateri ahaaa... dan jugak simkad jugak memori kadnye..... Pastu sila amik beras.. beras yek.. bukan nasik.... masukkan dalam mangkuk pastu benamkan HP korang tu dalam mangkuk berisi beras tu.... carik la mangkuk dalam sket... me kalau tohor je camne korang nak kambus HP tu ngan beras tu... nak pakai banyak mana lak beras nanti.. ahahahah... marah lak mak korang kang..... koi tak tau yek.... huwaaaaaa.......... sebab dikatakan beras neh akan berfungsi seperti gel silika, yang akan menyedut dan menyerap kelembapan. Then biarkan beberapa jam... dah rasa kering baru la pasang balik segala bateri segala simkad segala memori kad tu... then ON.... Insya Allah.. okes seperti sedia kala..... 

Cara lain untuk mengeringkan telefon bimbit adalah menggunakan kompresor udara bertekanan rendah atau vacuum cleaner

sekian.. sila cuba kalau terjadi insiden.. jgn pulak sebab nak test try ko pegi rendam lak HP ko tu.. koi tak bertanggungjawab... ahahahhahahaa.....

me kalau idak buleh jugak... sila la hantar ke kedai.... hanya tips saja.......

psstt...... korang penah tgk koleksi duit-duit lama Malaysia neh???.... klik sajo sini.....

love ~nuyui~

Friday, March 18, 2011

Koleksi Lagu Lagu Melayu 1980s - 2000s | Artis Wanita




 

 

love ~nuyui~

Koleksi lagu-lagu Aishah




love ~nuyui~

Koleksi lagu-lagu Francesca Peter



psst..... sapa nak Manicure + Pedicure + Hands Paraffin + Hands & Feet Massage + Hands & Feet Cuticle Treatment dgn harga RM35 sajoo.... harga asal RM125 ko.... fuiiyyooohhh......

love ~nuyui~

Thursday, March 17, 2011

Koleksi lagu-lagu Amy Mastura


Asimilasi.mp3
Bicara_Hati.mp3
Bingung.mp3
Bintang_Hati.mp3
Bukakanlah_Pintu.mp3
Bulan_Bertemu_Bintang.mp3
Cinta.mp3
Cinta_Dua_Jiwa.mp3
Diam_Diam_Rindu.mp3
Di_Antara_Cinta.mp3
Di_Sudut_Hati.mp3
Dulu_Kini_Dan_Selamanya.mp3
Flora_Dan_Fana.mp3
Gemala.mp3
Gema_Rambulan.mp3
Hadiah.mp3
Halaman_Sejahtera.mp3
Hanya_Dalam_Lagu.mp3
Hanya_Kau.mp3
Hati_Berlagu.mp3
Istimewa.mp3
Izinkanlah.mp3
Jawapan_Kasih.mp3
Kasih.mp3
Kasihku_Sinar.mp3
Kasih_Kita.mp3
Kasih_Ku.mp3
Kasih_Suci.mp3
Kata_Mama.mp3
Kau__Ku___Dia.mp3
Kelip_Kelip.mp3
Kembalilah.mp3
Kembara_Cinta.mp3
Kerana_Mu.mp3
Ku_Lukiskan_Angan.mp3
Ku_Syairkan_Janji.mp3
Lebih_Baik.mp3
Mana_Janji_Mu.mp3
Meniti_Hari.mp3
Menunggu_Kau_Pulang.mp3
Mungkinkah_Nanti.mp3
Nada_Rindu.mp3
Penghujung_Rindu.mp3
Pintu_Harapan.mp3
Pujaan_Ku.mp3
Puji.mp3
Puteri.mp3
Satu_Dalam_Sejuta.mp3
Senyumanmu.mp3
Sha_Na_Na.mp3
Siapalah_Aku.mp3
Suatu_Masa_Satu_Ketika.mp3
Suria_Khatulistiwa.mp3
Tekanan_Jiwa.mp3
Teman_Jiwa.mp3
Terimalah_Aku.mp3
Ucapan.mp3
Warkah_Biru.mp3

Kaedah Jual Beli Cicak Tokek | Jangan pakai hentam sajoooo....


Fenomena rakyat Malaysia dalam 5-6 bulan neh...

aha..... sepupu2 koi kat kg duk sibuk carik cicak tokek neh.... bila dah dapat... buyer lak nak berat sikit la.. nak besar sket la... ermm.. so kene ternak dulu... ahahahah... ek ternak lak... bela.. bagi makan. kasik besor sket...  jgn nanti buyur tu kata terlebeh besor pulak udah.. ahahhahahaa.... good luck... dah berjaya jual bleh banjer kaum kerabat... huhuhuhu.....

kat bawah neh ade kaedah2 jual belinye yek.. supaya idak tipah tidak tetipu bang... ahahhaahah.....


PROSEDUR JUAL BELI CICAK TOKEK. 
Dibawah merupakan prosedur jual beli dalam bentuk contoh Proses Transaksi Cicak Tokek mulai 400gram keatas.

LANGKAH 1
Pemilik atau kuasa barang atau orang tengah menjemput (counter) Buyer untuk dapat melakukan transaksi, dan terus buat MOU. Besar nilai jemputan (Counter) akan diberitahu.

LANGKAH 2
Setelah kami menerima jemputan, akan segera turun untuk melakukan transaksi di tempat sesuai dengan undangan. Apabila sampai dilokasi dalam masa 3 jam pasukan Buyer tidak boleh melihat barang, tidak boleh memeriksa barang, dengan alasan apapun, maka transaksi dinyatakan gagal.

LANGKAH 3
Setelah tiba dilokasi barang akan kami periksa barang secara fizikal, kami foto dan kami timbang, apabila masuk kriteria maka Cicak Tokek kami nyatakan lulus UJIAN 1.

LANGKAH 4
Selepas Cicak Tokek dinyatakan lulus ujian-1 maka Buyer akan memberikan wang deposit di depan peguam sebanyak RM1 JUTA - tapi wang ini tidak boleh dipergunakan sehingga Cicak Tokek dinyatakan lulus UJIAN 2. Buyer akan  menggantikan wang jemputan / Counter anda sebanyak 5 KALI GANDA.

LANGKAH 5
Setelah Cicak Tokek dinyatakan lulus UJIAN 1 maka Cicak Tokek akan dipindahkan oleh pemilik ke suatu tempat / wadah / bilik, terus dikurung (dikunci) yang disahkan oleh pembeli dan dijaga oleh semua wakil baik dari Pemilik, Broker mahupun Buyer sehingga maksimum 48 jam.

LANGKAH 6
Setelah maksimum 48 jam maka tempat / bekas / bilik tempat Cicak Tokek akan dibuka apabila Cicak Tokek tersebut masih ada, dan sama seperti semula (tidak berubah wujud, jumlahnya sama, dll) maka Cicak Tokek akan ditimbang lagi, hasil timbangan terakhir yang akan menjadi penentuan jumlah bayaran. Dan apabila timbangan terakhir minima 400 gram maka Cicak Tokek dinyatakan lulus UJIAN 2.

LANGKAH 7
Setelah dinyatakan lulus ujian 2 oleh TESTER BUYER maka wang deposit RM 1 JUTA - akan online terus ke akaun pemilik / kuasa barang / orang tengah (orang yang counter). Dan baki pembayaran akan diselesaikan ketika itu juga. (3-4 hari berkerja).

LANGKAH 8
Setelah pembayaran dinyatakan selesai oleh Buyer, maka dari pihak barang memeriksa baki akaun masing2, (apabila sudah masuk semua) maka dilakukan serah terima barang dari pemilik ke Buyer di depan notaris.
P/s:
* TIADA PEMBAYAR SECARA TUNAI DILAKUAN 
* PIHAK PEMBELI AKAN MENGISTIHARKAN  KEMASUKAN  PADA BANK-BANK YANG TERLIBAT.
humang aih.....
love ~nuyui~

Koleksi lagu-lagu Fauziah Latif & Misha Omar




 


love ~nuyui~

Wednesday, March 16, 2011

FaceBlog | Facebook - What the.....?




penah dgr pasai FaceBlog???? ahaa..... koi pun baru tau hari neh....  tak pasti lak sejak bile dia wujud... ahaksss... koi pun cuba le sign-up... bkn kene bayar pun kan.... mana tau bleh tambah rerakan blogger.....


cakap byk pun tak tau mende nak mandremmmm.... so klik sajo kat menatang liplap tu okes.... ahaksss......
 

 
JOIN FACEBLOG


love ~nuyui~

Jom Pagi neh Sarapan PERCUMA @ McDonald's



korang dah sarap?... ahaaaaa....... kalau blom jom pakat raramai gi McD..... dapat 2 Free Breakfast lagik... just bayar minimum RM 5... (air kopi 2 pun tak sampai RM6...) bleh la kan.. ahahahahahah..... jom...

nak kupon bleh klik link kat bawah... pastu print sajoo.. sonang kan???? ahahah..... black/white diterima......dari kul 4 pagi sampe la.... 11 pagi yek.... valid sampai 31 March 2011..... so ade lebih kurang 16x pagi lagi utk date ngan McD... ahahaah.....

tak caya??.. gi semak sini.... McD Facebook


psstt: mohd nie... jom dating kat McD pagi neh.......


love ~nuyui~

Monday, March 14, 2011

Koleksi lagu-lagu Fauziah Ahmad Daud

 


love ~nuyui~

Sedetik Lebih - Anuar Zain | OST Hikayat Merong Mahawangsa

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu





ost Hikayat Merong Mahawangsa
love ~nuyui~

Al-Fatihah | Hajah Halimah Binti Abu kembali ke Rahmatullah | Jumaat ; 11 Mac 2011 ; 12.10 pm


Al-Fatihah untuk Tok koi (tudung putih).... Jumaat lepas... lebih kurang 12.10 pm telah pergi meninggalkan kami semua.... +- 5 orang anak, 41 cucu, 43 cicit... (lebih kurang....)...
sebenarnya.... mula sakit tenat setelah jatuh di bilik air ketika ambil wuduk ptg 28 Feb.... so abah n mama koi dah balik 1 Mac hari tu.... dah bawa ke hospital... dan bila agak lega.... 2hb mlm parents koi bergerak balik ke Pahang... on the way sampai RnR Tapah.. tgh order air... area midninght gitu dapat call dari doktor minta kalau boleh semua dah berkumpul sebab arwah macam dah nazak.... 

koi baru nak lelap mata bila mama call kata siap2 balik ke Kedah.... tgk jam 12.15 am... mata ngantuk pun terus jadik celik.. ye la.. sebab abah koi nak tinggal tok masa kat spital tu tgk macam dah lega.. dah bleh makan sume... dah bleh borak... sekali baru separuh jalan dah doktor sindri call suh patah balik....

so balik la kitorang sume malam tu... sampai lebih kurang kul 6 am (3hb) terus gi Hosp Kulim... Tok dah mmg tak bukak mata.. cuma sesekali meronta2 sebab tak selesa tgn kene cucuk kiri kanan.... just masuk air je.. ubat mmg dah tak leh terima... keadaan dia sepanjang hari Khamis tu kejap ok kejap tenat.... sume tak nak beredar dari Hosp tu... at last... kat kul 10.30 mlm Jumaat tu pakat2 nak bawa balik rumah je... 

kitorang stay kg sampai hari ahad.... hujung minggu tu masa kat umah.. nampak Tok macam stabil je.. cuma masih tak leh bukak mata... takleh gerak sebelah badan... 

Ahad... mana2 cucu yg duk luar kg sume balik.... Isnin keje.... anak2 yg duduk luar cume abah koi ngan pakcik koi yg stay kat Kuching... tapi dorang stay je la... bukannya ada keje pun.. keadaan still sama.. so abah koi amik keputusan hantar Pak Andak koi yg ada appointment follow-up check-up kat IJN... hari Khamis tu dah ada kat KL... jumaat baru appointment tu... tghari Jumaat tu.. abh koi mmg dah ready kt KL masa dapat berita pasal arwah Tok.... abah still tgu Pak Andak setel kat IJN.... KL pulak jem gile hari Jumaat tu... dah setel abah trus amik Pak Andak ngan wife dia (Cik Nah) trus pecut ke Kedah.... kitorang masih duk susun2 sapa naik ngan sapa.. sapa pegi amik sapa... kul 3 baru dapat kuar dari KL...

tak sempat.... sampai elok2 sebelum talkin dibacakan... tapi abah koi sempat la jumpa kat kubur.. walaupun dia terkilan... masa dia tgu tak jadi apa.. dia tinggal sekejap Tok dah takde... macam masa arwah Pak Lang meninggal.. pun macam tu jugak....

so sekarang.. tinggal wan (tudung hitam) saja... (mak kepada mama koi...) Belah abah koi... Arwah Tok  Hjh. Halimah Abu(2011), Arwah Wan Hj. Ahmad Che Had (1998)... Belah mama.. Arwah Atuk Hj. Muda Ismail (2007)... Al-Fatihah... moga roh-roh mereka dicucuri rahmat dan ditemaptkan di kalangan org2 yg beriman....

love ~nuyui~

Friday, March 11, 2011

Jawatan Kosong bagi Mac 2011


Jawatan Kososng - Pemandu Wanita | Bangi | Mac 2011

Jawatan Kosong - Kerani Pejabat | Balakong | Mac 2011

Jawatan Kosong - Kerani Am & Sales | Wangsa Maju | Mac 2011

Jawatan Kosong - Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia | 21 Mac 2011

Jawatan Kosong - Majlis Perbandaran Selayang | 18 Mac 2011

Jawatan Kosong - Majlis Daerah Kota Tinggi | 15 Mac 2011

Jawatan Kosong - Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar | 31 Mac 2011

Jawatan Kosong - Underwater World Langkawi | Mac 2011

Jawatan Kosong - Majlis Perbandaran Ampang Jaya | 14 MAc 2011

Jawatan Kosong - Kementerian Dalam Negeri | 15 Mac 2011

Jawatan Kosong - Lembaga Pertubuhan Peladang | 14 Mac 2011

love ~nuyui~

Thursday, March 10, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa mula ditayangkan hari ini (10-03-11)

setakat kul 4 neh... sape dah gi layan Hikayat Merong Mahawangsa? ke ade tayangan malam tadik ke??... bleh story mory sket... best tak???

tgk trailer macam tak hingat... ahaksss....  hasil tangan KRU Studios.. so mmg trailer kena gempak kan... nak bagi org berduyun2... eheheheh...... bleh celen Puteri Gunung Ledang tak??? her.. her... her.....

kepada yg masih samar2 ttg filem neh jom layan trailer dia...




cam gempak kan???... ermmm... nak gi tgk ke tak??.. ke nak tgu Astro First?? ahahahhahhhaa....

love ~nuyui~

Wednesday, March 9, 2011

Asmara 2 mula ditayangkan semalam | 8 Mac 2011



haa.. mesti ramai yg terpaku depan tv kul 9 mlm tadi ek... layan asmara ek.... ehehehehehehe..... ye la.. teruja nak tau kesinambungan season yg lepas tu kan... aaaaaa...... zalia mati? asmara kawin dgn melati? ermm...

episod pertama semalam... asmara frust nonggeng sebab wife dia mati.... dah tu bapak mentua tak tgu dia lak nak kebimukan arwah tu... huhuhu... seb baik dia Adam dapat kat Asmara kan... ermm.... padahal si Zalia still dalam koma... bapak dia je nak pisahkan dari Asmara... tak tau la apa motif nye lak...nak ending episod tu, masa akad nikah Asmara dengan Melati... tup.. tup... Zalia mula sedarkan diri... haruuuuuuuuu........

Asmara cam kureng sket lak kiut dia ahahaha.... maybe pasal rambut dah pendek kut.... (+ - kes dia break-up ngan Maria Farida a.k.a mak tiri dia dalam Asmara 1 then la neh bercintan lak ngan Dewi Remaja 2010 Neelofa tu)..... waa.. lari tajuk....

pepehal.. nak try test sokong drama Melayu neh....

jom donlod ost dia..... 

love ~nuyui~

Wanita di dalam hidup putri roh | I love u all so much.... muahhhh... muahhhh.....

8 Mac.. Hari Wanita Sedunia...... Selamat hari wanita kepada semua wanita2 diluar sana..... terutama... bloggers wanita sekelian...... eheheheh........ Bangga tak menjadi wanita.... (lagi mau tanya??..)

Koi nak kenalkan wanita-wanita dalam hidup koi.. ahaksss..... glemer.....


dan sorang bakal wanita di masa hadapan... ahahahah.......

sikit punye cun ko landing yek zara.... ahaksss...... mmg cucu tok wan la....

love ~nuyui~

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~