>

cik nuyui taip taip

Tuesday, August 2, 2011

FB info | Cara nak detect gambar palsu di Facebook

sukacita ingin dikongsi bersama... eheheheh....

anda rase anda jatuh cinter dengan jejaka encem / awek cun di facebook??.. ahaa.. sebelom tertipu atau ditipu... check dulu gambo dia tu dia ke bukan.. eheehehe...

koi suke nak share kat sini entri dari Jangan Ignore ....

cara-caranya...


1. Pi kat Google.com

2. click kat Images 


3. Dekat kotak search tu ade pic camera kan.. click kat ikon tu..


4. masukkan URL gambar yg nak dikenalpasti tu.. juga boleh diupload dr komputer memasing..

5. Dah siap nanti akan kuar gambar2 yg similar dgn gambar yg ko nak check tu... check la kepastiannya empunyanye tu... kalau gambar curi maka akan kuar byk gambar yg sama tu...

quote ayat Encik Ji : kesian kat adik-adik yang kena tipu dek mamat facebook
Bank Negara  kuar duit khas RM6 sempena Adilfitri???
love ~nuyui~
Comments
2 Comments

2 geng putri roh yg tomeiii....:

lily lotus said...

clap clap! info yg sangat berguna ni dik

putri_roh said...

harap share pd semua....

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~