>

cik nuyui taip taip

Friday, May 14, 2010

Lagenda Budak Setan



first time aku baca buku Budak Setan... masa aku form 1 kat SMS... duk asrama... jadi terpengaruh dgn senior2 yg gila baca novel... Budak Setan ni la first novel yg aku baca.... isk.. baru form 1... huhu... jatuh cinta lak dgn kasyah... nak pulak writerpun nama Ahadiat Akashah... cam re'al je.. (konon watak tu wujud la dlm realiti)... sebab buku nih gak la baru aku tau aku nih mudah kuar airmata... huhu.... nak tgu turn 3 mgu baru dapat.. huhu.. cover masa tu pun dah lunyai
biasa la.. senior passing around kengkwan dia la dulu kan.. kita junior lagik... nak beli.. huhu... satu mgu mama kasik banjer 10 hengget je... tu la tambang balik hostel.. tu la banjer skolah 5 hari .. tu jugak la tambang balik mempaga...

tuan punya buku tu pun gila Ahadiat jugak... aku pun sebab dah jatuh cintan.. turut serta la marathon mencari turn... ehehe... best la buku2 dia.. Cinderella... huhu.. buat kau rasa cantik je..... (tak yah dengki la kan)...

pastu ada lak kuar lak sambungannye.. dan sambung lagik.. sampai la kuar hah!! gedabak Lagenda Budak Setan.. bila dah baca buku2 dia... wat aku tersintun la pulak dgn penerbit dia... CESB... huhu. dan aku pun memulakan pencarian turn novel2 dari CESB.... nak lak tgk lukisan cover2 buku dia cun2 belaka... tiap2 lukisan cam ade cerita je... ehehehe.....

masa belajar dulu pun aku sambung lagi baca buku2 CESB... publisher lain aku cam kureng sket.. pasal aku kureng minat kalau cover pakai gambar idup... eheheeh.... melainkan ade rodong aku rekemen buku tu best... tapi masa nih.. bukan buku tebal setengah inci dah.. sume nye bleh wat dumbell... eheheh.... kalau dah dapat... even kul 12 malam pun.... aku akan baca sampai abis... pembacaan aku agak laju gak la... kalau buku 500 pages ( aku baca five ratus.. hahaha)tu aku bleh abes 4-5 jam je... huhu (sakit ati kalau turn aku lepas org yang amik masa 1 mgu baru abes baca... tekanan woi...)

yg best nye... tempat first aku keje.. ehehe... Creative Enterprise Sb kat Kuantan... huhu.... teruja gila... hahhahahahahaaa..... satu kedai novel CESB... bile tgk koleksi buku lama2.. ahaahahah... tgk buku Budak Setan macam tgk gambar pakwe lama je.. ehehehe (ada pakwe lama ke masa tu??... upppsssss......)

tapi skang dah keje kat library pun.. even novel berlambak2.. aku dah takde nafsu nak baca... ( tua dah kut)

bile sepupu aku cakap Lagenda Budak Setan dah jadik filem.. huhu... teruja balik.... citer yg aku baca 18 tawun yg lalu... masih aku ingat tau kesedihan dia... tgk lak trailer.. huhu... tgk trailer pun bergenang air mata... (sebab teringat jalan citer novel tu skali la kan..)

So, jgn lupa 3 Jun.... pakat ramai2 ke panggung key... (Sapo nak ikut aku.. hahahahhahah)


love

~nuyui~

Comments
2 Comments

2 geng putri roh yg tomeiii....:

ezfezrid said...

wah...my fav book 2...nih ngh usaha carik balik novel nih....sbb dulu2 xmampu beli..pinjam jek...

putri_roh said...

huhu.. sama la kite... mampu pinjam je.. eheheh...

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~