>

cik nuyui taip taip

Tuesday, September 25, 2012

Sg Klah Hot Spring @ Sungkai

entry peram sbb dh wat entry express masa kat location.. (ceewahh... on location tu.. ekekek)...

jom layan gambar-gambar berjimba di Sungai Klah Hot Spring...

dari jalan sungkai tu akan nampak je tanda arah ke Sg. Klah Hot Spring neh belah kanan kalau ko turun tol Trolak la... Kalau ko turun tol Sungkai (which is lagi dekat kalau direct dari PLUS Hiway) dia akan duk belah kiri ko la pulak kan...

tapi pic atas tu ko akan jumpe setelah masuk ladang sawit n lalu rumah2 felda Sg. Klah tu la... amik gak masa dalam 10 - 15 min gitu baru ko jumpe batu gerbang atas tu... [kalau straight akan jumpe jalan tar kecik g kalau tak silap akan terus ke Sg. Klah (sg biasa)]..


ha... nanti masuk memula akan jumpe fountain neh la dia kat sebelah changing room..

ko rasa air yang belah tingkat bawah tu pun panas.. bleh wat susu budak gitu... (tahap kepanasan dia la)


ada private jacuzi tau sini (kalau ko kaya n takmo bercampur ngan orang... takpun ko nak duk ngan laki bini ko je...

refleksologi pun ade.. plus air panas gitu.. tapi tak dayo.. sakit kaki woi nbatu tu nyucuk.. (meant koi x sihat le tu kut)

ade banyak je pool air panas untuk korang rendam kaki tu... yang neh kalau cam nak bersih la konon... tiap2 pool ade dinyatakan tahap kepanasan air tu.. so bleh la pilih... rasanya kalau yang panas tahap gaban sampai bleh wat telur rebus tu dorang dah siap pagarkan... kecuali temapt rebus telur la...

baru koi tau ade pokok neh.. ahahaha... bleh wat sambal belacan tak?.. ahahahaaha...


ade temapt merebus telur kan sini.. so ade stal yang sediakan telur untuk korang rebus.. rebus tu DIY ye.. dia jual je telur tu.. harga Telur OMEGA 5 biji RM3 .. ok la kan..



ade masa2 dia... tapi tu hari kitorang added 1 min untuk dapat just nice 3 suku punye


dont worry.. pada yang datang melenggang.. banyak cafe disediakan dalam neh.. cuma sediakan duit sajo... tapi hadoi... air tin je RM3.. nak ais ko kena tambah lagi 30 sen.. humang aih....


ha.. utnuk yang nak berendam air biasa pun ade water park ye... tak panas...




pic neh macam berperingkat jugaklah.. pool dia besor.. air agak panas... cam terbahagi gitu.. belah atas tak bape panas.. sampai la mengalir ke tempat rebus telur tu.. m telur pun masak takkan ko nak rendam kaki kat situ kan?..  tapi belah atas sket tu cam selesa je.. memang mula2 akan rasa cam panas tak tahan.. tapi ha... ade petuanye... ko masukkan kaki.. pastu fikiran kena tenang.. borak2 ngan orang sebelah.. gitu.. jangan pikir kepanasan air tu.. so korang akan rasa selesa je... mak koi rendam kaki dia ha... seminggu dah neh tapi sedap je kaki dia.. tak bape sakit ngat... (noted : my mum ade sakit lutut n tulang... takleh nak bangun duduk ngan cepat... coz gel tempurung lutut makin kering...) nak mencangkung  then bangun pun okes gitu...





ha yang neh ko bleh berendam ok...


ha.. skang tengah giler instagra.. so layan la sket... eheheheh








way back lalu jalan lama je..
menuju ke hutan batu
Note for Sg,. Klah Hot Spring:

* bleh bawak air masuk dlam tau hot spring neh.. so bawak la air byk2.. sebab tadi atas dah mention.. air tin je RM3 ko.. tapi makanan tak bleh bawak ye.. kami tu hari berkelah kat luar pun sodap jee.....

* telur pun tak bleh sebab ade jual kat dalam.. tapi koi nengok selambe je ade yang dtg siap bawak sesarang lagi...

* haha.. datang siang ye.. sebab malam dia tutup... tak yah mimpi le nak berendam malam..

* kalau nak bermalam ade felda residence yang juga menyediakan private pool...

* kalau ko tengok penuh parking tu.. korang boleh bawak masuk kereta sampai kat pintu masuk dia.. kalau parking kat luar pun ade disediakan train untuk bawak korang ke pintu masuk.. tapi beli tiket la dulu ok....

* harga tiket dah naik sejak hujung tahun 2011... dewasa RM12 , kanak-kanak (bawah 13 tahun) RM10, toddlers (bawah 3 tahun) FREE, Warga emas RM7, OKU (disabled) RM2


love ~nuyui~
Comments
2 Comments

2 geng putri roh yg tomeiii....:

Mrs Velentine said...

nurul...wah best yea..lama tak dengar khabar..jom follow blog suzy..

putri_roh said...

@Mrs Velentine

ehehe.. tu la suzy.. tak ingat geng dah.. saya follow blog suzy sejak suzy baru wat blog lagi.. ekekekekekkeeke....

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~