>

cik nuyui taip taip

Tuesday, April 17, 2012

[Resepi] Asam Pedas Keladi



Bahan-Bahan:
Ikan
Keladi
Belacan
Cili Kering (rendam)
Bawang
Asam Keping
Daun Kesum
Garam

Cara-caranya:
  1. Ikan direbus dan diambil isinya sahaja.( dicarik isinya)
  2. Ubi Keladi dan batang dicelur dengan air panas
  3. Kisar Cili Kering yang telah direndam bersama dengan belacan dan bawang
  4. Kemuadian campurkan kesemua isi ikan, keladi dan juga bahan yang telah dikisar tadi ke dalam periuk dan diletak di atas dapur.
  5. Masukkan air , daun kesum dan asam keping dan direbus hingga masak
  6. Masukkan garam secukup rasa

Siap



love ~nuyui~

Comments
0 Comments

0 geng putri roh yg tomeiii....:

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~