>

cik nuyui taip taip

Monday, March 14, 2011

Al-Fatihah | Hajah Halimah Binti Abu kembali ke Rahmatullah | Jumaat ; 11 Mac 2011 ; 12.10 pm


Al-Fatihah untuk Tok koi (tudung putih).... Jumaat lepas... lebih kurang 12.10 pm telah pergi meninggalkan kami semua.... +- 5 orang anak, 41 cucu, 43 cicit... (lebih kurang....)...
sebenarnya.... mula sakit tenat setelah jatuh di bilik air ketika ambil wuduk ptg 28 Feb.... so abah n mama koi dah balik 1 Mac hari tu.... dah bawa ke hospital... dan bila agak lega.... 2hb mlm parents koi bergerak balik ke Pahang... on the way sampai RnR Tapah.. tgh order air... area midninght gitu dapat call dari doktor minta kalau boleh semua dah berkumpul sebab arwah macam dah nazak.... 

koi baru nak lelap mata bila mama call kata siap2 balik ke Kedah.... tgk jam 12.15 am... mata ngantuk pun terus jadik celik.. ye la.. sebab abah koi nak tinggal tok masa kat spital tu tgk macam dah lega.. dah bleh makan sume... dah bleh borak... sekali baru separuh jalan dah doktor sindri call suh patah balik....

so balik la kitorang sume malam tu... sampai lebih kurang kul 6 am (3hb) terus gi Hosp Kulim... Tok dah mmg tak bukak mata.. cuma sesekali meronta2 sebab tak selesa tgn kene cucuk kiri kanan.... just masuk air je.. ubat mmg dah tak leh terima... keadaan dia sepanjang hari Khamis tu kejap ok kejap tenat.... sume tak nak beredar dari Hosp tu... at last... kat kul 10.30 mlm Jumaat tu pakat2 nak bawa balik rumah je... 

kitorang stay kg sampai hari ahad.... hujung minggu tu masa kat umah.. nampak Tok macam stabil je.. cuma masih tak leh bukak mata... takleh gerak sebelah badan... 

Ahad... mana2 cucu yg duk luar kg sume balik.... Isnin keje.... anak2 yg duduk luar cume abah koi ngan pakcik koi yg stay kat Kuching... tapi dorang stay je la... bukannya ada keje pun.. keadaan still sama.. so abah koi amik keputusan hantar Pak Andak koi yg ada appointment follow-up check-up kat IJN... hari Khamis tu dah ada kat KL... jumaat baru appointment tu... tghari Jumaat tu.. abh koi mmg dah ready kt KL masa dapat berita pasal arwah Tok.... abah still tgu Pak Andak setel kat IJN.... KL pulak jem gile hari Jumaat tu... dah setel abah trus amik Pak Andak ngan wife dia (Cik Nah) trus pecut ke Kedah.... kitorang masih duk susun2 sapa naik ngan sapa.. sapa pegi amik sapa... kul 3 baru dapat kuar dari KL...

tak sempat.... sampai elok2 sebelum talkin dibacakan... tapi abah koi sempat la jumpa kat kubur.. walaupun dia terkilan... masa dia tgu tak jadi apa.. dia tinggal sekejap Tok dah takde... macam masa arwah Pak Lang meninggal.. pun macam tu jugak....

so sekarang.. tinggal wan (tudung hitam) saja... (mak kepada mama koi...) Belah abah koi... Arwah Tok  Hjh. Halimah Abu(2011), Arwah Wan Hj. Ahmad Che Had (1998)... Belah mama.. Arwah Atuk Hj. Muda Ismail (2007)... Al-Fatihah... moga roh-roh mereka dicucuri rahmat dan ditemaptkan di kalangan org2 yg beriman....

love ~nuyui~
Comments
3 Comments

3 geng putri roh yg tomeiii....:

dhiera said...

takziah buat koi n keluarga~

storyfromme said...

takziah.al-fatihah untuk arwah tok nuyui.

putri_roh said...

terima kasih both of u..

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~