>

cik nuyui taip taip

Thursday, October 7, 2010

You Again?

poster
Kau lagi????

Argghhh tension...... tu reaksi me masa me nampak friend request minah ni dalam Facebook... citer 4-5 bulan lepas la...

kenapa?.... ermm... nightmare me masa zaman sekolah menengah dulu.... tak tau nak describe macamana... tapi memamng me paling benci amat dengan minah nih...

storynya... minah nih masuk asrama tu masa form one lagik.. sama la dengan me.. sebaya... tapi disebabkan dia nih kategori kelas Rancangan Khas.. maka dia and the geng memang jadi tumpuan... berbanding me.. ye la... me nih masa form one tu menumpang je asrama sekolah tu.. sebab me sekolah kat sekolah sebelah.. kes kuota form one untuk sekolah tu dah penuh.... tapi masa form 2 me dah dapat masuk sekolah tu.. tapi kelas biasa la....

bila dah meningkat jadik separa senior... form 3... minah nih n the gang of course la jadi tumpuan untuk lantikan penolong2 ahli jawatankuasa hostel.... kira budak2 cerdik nih layak la jadik AJK.. berbanding kitorang budak2 bukan kelas rancangan khas nih.... (walaupon masa form 2... me adalah yang terbaik untuk Bahasa Melayu seluruh Form 2.. ahahahaha... kalah ko....)

Masa form 3 nih me start benci gile-gile ngan minah nih... mana taknya.... me ade cipta kod simbol untuk ganti ABC untuk me tulis dalam diary me... ermm.. al kisahnya... me ade la letak skali translate kod tu kat rak buku me... kire cam ramai gak la yang tau me ade kod tu... then.... disebabkan AJK2 nih suka wat sport check time kitorang study @ prep... maka maybe dalam satu kali tu minah nih jumpe kod secret me tu... then... tak lama lepas tu.. diary me hilang..... then ade la satu minah yg sekelas ngan dia nih bagi tau me... minah ngokngek nih ade kecoh2 antara geng dia.. pasal apa yang me tulis dalam diari tu..... memang me malu gile... 

tapi disebabkan aura ketebalan muka me tu jadik me wat tak kisah.. dan masa tu lak me dah tetapkan dalam hati minah nih gile publisiti tu yang me wat bodo je.. kire kesian.. biarlah dia nak carik glemer dengan memalukan me.... tapi minah nih memang bangang tak sikit.. bleh wat mesra2 nak tegur me pulak... emmm...

tak abis kat geng dia je.. kat budak lelaki kelas dia sume dia stori abes.... kire dah budak2 rancangan khas nih ramai yang duk hostel.. jadik time makan memang bertembung.. maka ade la yang suke gelak2 bile selisih ngan me... ermm... ntah ape yang buat me bleh idup sampai skarang... tak cukup dengan tu.. sampai me kene panggil dengan cikgu kaunseling sekolah tau pasal artikel me dalam diary tu.. (aahaha artikel tu...).. ini sudah lebeh.... of course la me bangkang yang arif.... ahahahaa.... gile nak ngaku....

dan akibatnya.... cikgu tu label me ade tekanan perasaan... ahahahahah... lantak korang la.. janji aku masih bleh sekolah.. masih bleh amek peksa...

bersambung ke alam senior.... macam2 yang group AJK neh suke kacau hidup me... dah tadek watak jahat lain dah dalam hostel tu.. maka me la jadik sasaran.... 

me ingat lagi satu kes...Bulan pose... so tengahari abes sekolah... sementara tunggu waktu prep kul 3... me suke tido bawah katil.. hostel me katil double decker.... pastu kembar lak 2-2... memula me tido je kat laluan celah antara katil tu... tapi menyusahkan bile ade je yang lalu lalang langgar bantal me... then me pun begruling le ke bawah katil... tup-tup.. minah mata jegil nih leh wat isulak kata me hidu gam kat bawah katil tu... ahahahaah.... saiko tul la... ko gile ke hape minah mata jegil???... jahat2 aku, aku sayang je nyawa aku nih... ahahaha.... siap wat sesi bertemu mentor lagik.. ahahah... dia ade skali la... wat soal siatsa.. kenapa me duk bawah katil... then tuduh me hidu gam bawah katil.... bengong... tapi disebabkan me nih memang dari dulu tak suke melawan orang yang suka gila kuasa nih maka me biar je la nak cakap apa pun....

masa soal siasat tu.. wah.. tangan dia sikit punya tak duduk diam.. asik nak cubit peha me... asik ketuk manja peha me dengan buku gulung.... ahahaha.... memang nampak dia nih tak penah puas hati ngan me.... (kes hapa me tak tau).... siap akak mentor me cakap lagi dengan dia... kita takleh sentuh dia.. nanti jadi kes.. ahahahaha.... tu yang buat ia lagi geram... kalau korang nak tau lagik bes bila dia siap suh wat demo macamana me tido bawah katil... ahahahahah masa tu me gelak.... bodohnya la... tido bawah katil pun tak tau??.. amcamlah bawah katil tu tinggi benor me nak tido duduk... ahahahaha... me pun bodoh gak masa tu gi wat demo... ahahaha.. 

tapi peristiwa2 tu memang wat me memang benci gile dengan minah nih.... kalau korang nak tau.. minah nih kecik je.. ala2 besor si artis Sari Yanti tu... tapi mata dia lagi buntang gile... macam mata ikan gitu.. ahahahaha.. serious..... me tak tipu.. tapi dia bajet dia kecik.. kira dia comei la... ahahahahah..... nih rahsia... masa dia jadik AJK masa form 5... ahahaha..... tadek satu pun budah junior suke kat ko le minah jegilll.... tapi sebab ko AJK maka dorang kire kipass je ko tu.. ahahahaha....

13 tawun berlalu... me dah lupa.. tapi bile dia request fren.. ahahahah... sori la..... and me harap anak dia nanti alami nasib yang me alami... ahahahaha... (jahatnye....)

okes stop citer bab minah mata jegil tu.. ahahahaha...

actually.... tu cerita me untuk contest Nuffnang bg Special Screening "You Again"... lakonan Kristen Bell (Heroes), Jamie Lee Curtis (Freaky Friday) n Sigourney Weaver (Alien)...


selain daripada tix free, 10 best written entries will also win massage vouchers from Urban Retreat worth RM189.00 each!.. ehehe.. menarik tak??...

akan ditayangkan kat Malaysia nih 21 Oct... wah... mesti best kan... citer pasal org yg kita tak suka masa highschool.. ahahhaa... tapi dalam citer nih.. that creepy girl jadik ipar... ahahaha.... 
so.. save... wait.. n.. see.....

 
love ~nuyui~
Comments
2 Comments

2 geng putri roh yg tomeiii....:

MyraLove =) said...

yeah2..patut pun takyah apprve..kekek..
saya memahami..saya pun buat camtu..tp xdelah dahsyat sgt dat girl buat kat saya...tp awak cukup sabar kan..heheh
nice2 entry..gud luck yer..saya pun na cuba nasib =)

putri_roh said...

ehehe.. gud luck jugak ek...

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~