>

cik nuyui taip taip

Tuesday, January 25, 2011

Gemilang | Drama Terbaru @ TV3 | Sedeyyyyy wooo........


korang layan tv3 pukul 9 malam tadi????
ermm.. rugi la sape yg tak layan tu... huhu.... Episod 1 neh.. mmg sedeyyy.. nak lak time bapak dia nangis waktu malam sebab terpaksa bagi 3 anak dia kat orang.... huhuhuhuhuhuhu...... mmg koi takleh tahan dah... bukan takat ngalir sket2 cam tgk citer hindustan ek... mmg trus cam air paip yg dah loose kepala paipnye... huhuhu.... seb baik sengsorang tgk tv... idak le malu ngat.. ahahahahha....

mgu depan kalau ingat bleh la terpacak dulu kat depan tv tu.. eheheh......

ost dia pun sedappp gak... kalau tak silap nyanyian Adi Mentor, protege pada Dayang Nurfaizah... uish.. mmg menusuk gak sore dia weh... tapi carik2 kat internet neh tadek la pulok lagunye.. ahahahhahaha... sok lusa ade le tu....... eheheheh.... (oopppssss)

Episode1.... bukak citer pasal keluarga  Lah (Shahz Jazle masa kecik) yg agak susah.... 3 beradik lelaki... pastu mak dia si Dira Abu Zahar mati lak masa lahirkan adik bongsu dia (pompuan).... huhuhu...... Lah yg mmg cerdik terpaksa berenti skool pasal kene jaga adik bongsu dia.. dan dia bagi peluang pada dua adik lelaki dia gi skool... koi mmg kagum part bila dia kata adik dia pandai tapi malas bila adik dia kata malas gi skool sebab dia bukan pandai pun.. kire nak tolong si Lah nih wat keje umah la...ermm... 
baguss tul adik beradik neh... kecik2 berebut nak wa keje.. ahahah... adik beradik koi??.. ermm hampeh.. ahahahahhaha.. berebut nak gi main lagi ade.. ahahahhaa.....

then bile cikgu si Lah nak amik Lah duduk ngan dia supaya bleh sambung belajar lagi aku sedih.. ye la.. Lah tu la harapan ayah dia supaya bleh ubah hidup dorang then bile dah besar bleh kumpul balik adik2 dia yg dah terpisah tu... huhuhu... tak lama ayah dia lak meninggal... uwaa.... muda2 weh mak pak dia neh...

then Lah gi duk umah cikgu tu (Jalaluddin Hassan) umah tu ade gak anak sedare cikgu tu (si Tiz Zaqyah masa kecik) Asmah yg ntah pasai pe tak suke benor ke si Lah neh... sampe ke besor... isk.. isk.. isk...

hujung episode Lah lari hari kedua ... sambung.....

huhuhu.......

love ~nuyui~
Comments
3 Comments

3 geng putri roh yg tomeiii....:

Rose said...

sedih jugak time bapak dia bagi adik-adik dia...

nuraarin-life said...

mula2 tengok dah tahu arahan kabir bathia.. jadi boleh agak cerita ni mesti best.. another nur kasih!!

putri_roh said...

ermm.. tu la kan... mmg sedih.... tak dapat byg kalau berpisah adik beradik... masa kecik kita close.... tapi bila dah besar mesti dah lain2 perangai kan??.... mesti dah tak rasa cam adik beradik....sebab tak membesar sekali...

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~