>

cik nuyui taip taip

Thursday, October 4, 2007

maybe salah aku

citer nih jadik tahun 2001.. dah 6 tahun... tapi aku tetap ingat sampai bebile.... citer yg menyebabkan aku putus kawan...
kawan aku nih.. (pompuan ar).... classmate aku masa kat itm... n bleh diaktakan best fren aku... kawan sesame monteng.. kawan sesame explore irc.... memang idup masa tu.. aku dia.. dia aku.... tapi tu masa study... bile abis.... kitorang still kawan..... aku keje jap kat kl.. dia keje kat ktn... then bile aku bosan gile aku lari keje kat ktn.. tmpat yg tak penah aku kenal... aku cume kenal dia...
masa smpai ktn aku stay umah dia... smpaila aku dpt keje... then aku pindah tmpat lain.. sume bjln lncar.. dia n boypren dia.. aku n.. somebody (ntah le boypren ke tak)... tmpt keje aku lak enjoy smcm.. aku enjoy betui keje kat situ... bos ok.. gegile gak.. then terjadik la satu peristiwa...
masa tu aku baru dpt offer keje grafik...
aku ade kenal sorang mamat nih...aku pun tgh cube blajo nk kenal dia lebih lanjut.... last day... aku dpt tau member karib kamceng aku nih bleh dating ngan mamat yg tgh close ngan aku tu...
actually. aku tak kisah dia nk try mamat tu.. pasal aku bukan ade pe pe lagik dgn mamat tu.. tapi yg aku tak leh terima kenapa perlu tipu aku.... masa dia kuar dating ngan mamat tu bleh dia ckp dia tgh beli barang utk majlis tunang, ngan 'pakcik' dia... seyyy.... ckp je la ngan mamat tu... aku bukan kisah pun.. ko nak curang ke.. ko nk carik anak ikan ke.. ko nak wat spare tayar ke.. aku pedulik hape.. tapi kenapa sanggup tipu kawan ko... kenapa perlu tipu?.. takut aku terasa?... kalau takut aku terasa jgn buat langsung... masa tu aku realise something.. dia tak jujur dlm berkawan dgn aku....
lepas dari peristiwa tu.. aku menyepikan diri..... sbb.... lepas kes aku dapat tau.. dia bleh antar msg kat aku.. kata aku macam2.... kata aku tak hargai pengorbanan dia tolong aku.... jaga aku masa kat ktn tu.... isk.. betul la.. dia ta ikhlas berkawan dgn aku.... aku jadik trauma.. takut nak berbaik dgn dia...
lama gak aku tak jumpe dia.. walaupun ktn nih kecik.. tapi aku tak terserempak pun dgn dia...
then aku dpt tau dia dpt keje kat shah alam.... 2 tahun lepas tu aku ade jumpe dia masa sama2 nk masuk tgk wayang... aku tegur dia.... pasal... citer dah lama.... nk wat ape ungkit kan... dia pun cam ok je... tapi aku takde rse nk amik tau pasal dia cam dulu... just say hye macam kitorang tak pernah share susah senang......
lepas tu sampai skang tak penah jumpe dia.. latest aku dgr dia ditukarkan ke sabah..... makin jauh la kitorang..... tapi aku tetap rindu zaman kitorang bersahabat.....
Comments
1 Comments

1 geng putri roh yg tomeiii....:

niney said...

sedih la kisah nii...isk...isk..

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~