>

cik nuyui taip taip

Thursday, February 17, 2011

Cerita Hari Pendaftaran Syafiq @ MRSM Felda

punye lamoo.... wat pekasam hape kiah weh... ahahaha..... 7hb punye citer 17hb baru nak kuar.. ahahah... nak wat camno... gambo eh merato2... dah dpt kumpul sume baru la bleh wat citernye.. ehehehe......

kitorang berangkat ke Trolak tghari 6hb Feb tu... ekceli... 5hb mlm tu dah blah ke KL dah..... adik koi antor brg ke pejabat dulu... so esoknya tu senang trus dari KL ke rolak satu kete... kete abah dari mempaga je.... bleh ikut Batang kali je....

huishh.. punye mencaborr.... Sabtu mlm tu... humang aih... dari mempaga masuk hiway ikut susur Cinta Manis... clear je... bleh le bawok laju sket... sekali sampe je atas sket susur kuar Benus adoi.... sudah mencabor kesabaran.... dah le sengsorang.... manual lak tu.... kete adik koi dia berdua.. tahan le... hak sorang tu bleh bercakap tak berenti.... ermm... kete lak auto... adoi...

patutla seblom balik tadi rase cam nak lumur minya afiat kat betis nun... ye la.. sebab dah rase sengal2 pas kenduri tu... huhuhu.... sapu sendiri je.....

kul 9 mlm kuar umah... kul 12 baru sampe KL... wah.. wah.. wah.... ingatkan abes disitu...

sekali esoknya.. plan yg dirancang tak menjadi.. si Zara Amanie demam.... ermm.. takleh nak ikut ke Trolak.. maka co-pilot abah koi idak dapat le ikut same... kete lak takde nak ulang alik ke klinik... so.. koi kene antor kete sampe Genting Sempah then naik ngan abah koi.... kul 11.30 pagi abah koi call tanye dah siap lum.. janji kul 9 kalau kul 11.30 tak siap lagi mmg kene hamun.. ahaha.. dgn suara yg dikontrol koi menyatakan udah siap.. ahahaha.. padahal... oppss.... ahahahaha.... maka abah koi kata gi tgu kat Genting Sempah... ahaha.. sudah.. dia merc.. mempaga -Genting sempah 30 min tak sampe.... ahahah.. aku punye ferrari mau sejam setengah  KL-Genting + masa bersiap.. ahahahahaha.... baju pun tak pack lagik.. sudahh....

sekali.. sejam kemudian... rupenye..... abah koi yg kul 11.30 kuar Mempaga... kul 1.00 baru kat Lentang... ahahahha... jem mlm tadi idak habes lagi ghupenye....lega koi.... adik koi 2 org tu dari KL terus ke Trolak je....

sampe ke Trolak... lepak Homestay Nadia kat Feldajaya Trolak tu... sebelah je ngan MRSM adik koi ghupenye.... ermm..... senang...... homestay 4 bilik.... mmg selesa... takde kongsa kongsi ngan org lain pun.... lege... dan ditaja sepenuhnye oleh kroni abah koi dari Felda Besaut... huhuhu... baguih tul depa neh.. lain kali sponsor lagik ek.. ahahhahaaha.....

Besoknye... huhuhu... si Syafiq sarapan pun tak berselero dah.. ahahahahah........ nampak muke cam takde hape perasaan je.. rupenye hati dalam tarak senang... ahahahah.... tau berdebor gak ko yek......

masa pendaftaran..... ermmm.... sume wat kat dewan depa le... senang sume situ... yg handle senior2 MRSM tu le... senior2 pun paling tua form 5 ye idak.... hari tu jugak la tau.. kasut hitam pvc si Syafiq pakai (ala2 kasut sukan) idak buleh pakai.... boleh pakai time bersukan sajo.... time kelas atau rasmi.. kene cam kasut kulit tu.. humang aih.... tua dah ko Syafiq.... dah kene kuar balik kang beli lain..... kenapa la idak dimention terang2an dlm buku pendaftaran tu.. huhuhu..... nasib le pekan Slim River tu dekat....

dari 8.30 sesi pendaftaran... sambung lak sesi taklimat penjaga... tadi pendaftaran mak koi uruskan.. sesi dgr taklimat neh.. abah koi take over.... pastu disambung dgn majlis perasmian.. Dirasmikan oleh Pengerusi Felda Tan Sri Haji Mohd Isa bin Samad..... abah koi suke le bab neh... huhu.. bile dah masuk perasmian tu.. koi 3 beradik pompuan neh pun mintak ijin balik umah dulu le.. uishh.. tak larat nak tgu lamo2.. ngantuk weh... sebab menunggu.... huhuhu.....

kul 1 cenggitu.. mak koi roger ckp nak gi ke hostel lak... ehehe.. masa utk mengangkut le.... tingkat 2 je.. huhuhu... nasib baik... tu pun dah ketar kepala lutut memasing.... bilik pun baru lagik... habuk bagai.. simen bekapur lagik... ahahahha.... satu dorm lebeh kurang 24-30 org.. api setiap 2 katil di blok partition..... so ade privacy sket le.. dari pada asrama skolah koi dulu.. satu dorm 40 org katil double decker dari depan sampe blakang bleh nampak.. ahahahahaha...... bagus..... bhg tgh antar 2 katil ada meja studi memasing... bagussss..... paling koi suke tepi katil ade papan kenyataan sdn bhd... ahahah.. koi mmg suke bab tepek2 note neh...
ruang yg blom dimakeover......

almari pun luas... huhuhu... ikut hati koi nak suh letak tikar getah je kat kawasan lantai simen tu.. ahahahah.. ye la.... sah2 simen.. kalau sapu bersih pun pun tak licin cam simen umah kan?.... pe pe hal.. harap ko selesa belajar syafiq...... huhuhu..... 

pas kemas ape yg patut sebab si Syafiq tak bagi kemas sume takut dia boring mlm tu takde pe nak buat.. ahaha.... bagus..... kitorang berangkat ke Slim River beli ape yg tak cukup lagik.... huhu.....+- dari byran pendaftaran sampela kad tepon mau gak RM2000 abesnye.... jgn lagi seminggu ko call nak balik kg udah le ahahahaha... menangis la ko di situ....ahaaaha.....

kat pekan.. mkn tghari kat situ... beli raket.. beli kasut... beli tong sampah... beli paku tekan2... ahahhah.... pastu dlm kul 3 camtu antar dia balik ke MRSM.... dah drama syahdu syahdan lak.. ahhhahaha..... time mak koi syahdu syahdan... siap makcik cleaner 3 org yg tgh duk berehat tu pun bleh join syahdu syahdan skali.. huhuhuhuhuhu.........  bukans edih pasal dia duk asrama... sebab dari darjah 4 dia dah duk asrama kat Sekolah Seri Bentong nun.... tapi sebab jauh benor... huhuhu...... 3 jam perjalanan kalau ngan kete abah koi.... huhuhu..... 

abes episode drama... balik umah pack barang... sambil2 tu abah koi lelap mata jap.... dlm kul 5 gitu berangkat balik... lagipun si Zara Amanie masuk wad lak.. demam campak.. huhuhuhu.. patutle takde berseri langsung....... so dua2 kete... headed to Bentong.... gi tgk Zara kat spital pastu baru balik KL... nasib jln dah tak jem......

corat coret MRSM :
- mengkalau nak pakaian sepasang lengkap dgn lencana siap sulam siap name tg lagi... ade jual kat Medan Mara KL... kabor2nye.. sepasang pakaian pelajar lelaki RM70+- gitu....
- umum kuar semakan keputusn permohonan pelajar ke MRSM hari jumaat 21hb Jan 2011.. tapi website asik teknikal then 24hb petang baru bleh access.... tu pun keputusan berjaya ngan tidak saje.... buku pendaran... surat tawaran.. borang2 sume tak siap lagik... dlm 28 koi access sekali lagi baru bleh.... tapi rupe2nye.. idak lengkap jugak.... borang kesihatan bahagian C takde... utk X-ray punye.... masa hari pendaftaran baru tau... pastu ade parents lain yg takde dapat no akaun utk wat pembayaran pendaftaran pulak.. ermm... 
- dgr2 jugak.... cuti semester.. bas disediakan utk pelajar2 yg jauh.. depa antor sampe Pekeliling.... huishh..... senang tul kan??....
- hari pendaftaran baru tau kena ada akaun Bank Rakyat supaya bleh masuk elaun belajar student dlm tu.... ermmm... kenapa tak bg tau awal2.... 
- outing pelajar 2 minggu sekali.. diselangseli antara pelajar lelaki dan perempuan.... kalau parents nak jenguk pun hanaya pada hari outing itu saje okess.....



love ~nuyui~
Comments
8 Comments

8 geng putri roh yg tomeiii....:

dhiera said...

koi~adik saya pun dapat msk mrsm felda..
tp die pompan n form 4..
pendaftaran hari yg sama~

putri_roh said...

oh ye ke... agaknye kite selisih bahu je hari tu kan?? ahahahhaha.......

dhiera said...

erk..tak kot..
sebab saya tak pergi hantar die pn~he
saya tak dapat cuti waktu 2.minggu lepas bru pergi sana.
saya tgl pn dekat area tjg malim je..dekat kn~

putri_roh said...

eheheh.. kalau gitu same la parents koi... siap aouting sampe ipoh lagi.. neh sok pegi lagi... ade order round neck pulak.. ahaha.. stok tak cukup.... ehehehe... anak bongsu... tu yg parents koi layan je tu... ahaha..

tinggal dekat je rupenye.. ehehee.....

dhiera said...

wawah~bahagia ye la adk koi...

Anonymous said...

Nnti terus dpt tau eeeaaa dorm kat mane??

cik nuyui said...

yes... dah daftar nanti trus tau katil mana.. bilik mana...

bleh siap tlg gi pasang cadar lagi... hehehehe...

dun worry ea...

Anonymous said...

Saye hari isnin ni g daftar...
Lepas daftar kat dewan tuu ape program seterusnye.. Dan mase daftar tu trtus bawak semue barang barang ke???

abadikan gambar instagram korang

ce citer.. ce citer....

Get widget here

koi bace deme nih....

~rombongan cik nuyui~